BETT-messuilla, osa 1


British Educational Training and Technology Show

 

BETT, eli British Educational Training and Technology Show, on opetusteknologian suurin kokoontuminen maailmassa. Tätä tammikuun lopussa, Lontoossa järjestettävässä tapahtumassa on vierailijoita n.  30 000 vuosittain. Esittelijöitä on n. 900 joten voi otaksua että mitä täältä ei löydy, sitä ei ole, tai sitten koetaan että tuottaminen ei ole kannattavaa. Täältä löytyy kaikkea istuintyynyistä verkkokytkimeen ja turvalukoista interaktiiviseen puheen harjoitteluun VR-lasien läpi. Isossa hallissa on useampia rinnakkaisia luentoja, mm Hundred.org ja Saku Tuominen joka etsi 100 parasta pedagogista innovaatiota ja amerikkalainen Brianna Owens joka kokee suomalaisen koulun erinomaisuuden ja erityispiirteet oman opetuksen kautta. Lyseon lukiosta menimme kolmistaan koluamaan tarjontaa läpi. Askelmittarin mukaan tämä kävi ihan ruumiillisesta työstä.

Excel-messukeskus oli Olympialaisissa painonnoston, kamppailulajien ja pöytätenniksen käytössä ja koko sen mukainen. Keskuskäytävä on 600 metriä pitkä ja itse näyttelytila vähän lyhempi. Perille pääsee Jubilee-linjalla Canning Towniin ja sieltä pari asemaa DLR-junalla Custom house:iin. Vaihtoehtoisesti voi viimeisen junaosuuden ohittaa köysiradalla jolloin näkee O2-hallin ihan lähietäisydeltä.

 

 

 

VR-lasit koostuvat kahdesta näytöstä jolla pystyy luomaan stereokuvan ja siten syvyysvaikutelman, ja gyroskopista jolla luetaan pään (katseen) asento ja tällä tavalla voi antaa vaikutelman että katsoja on ison pallomaisen kuvan sisällä ja katseella valitan mitä osaa siitä halutaan katsoa. VR-laseja oli esillä monissa eri muunnelmissa, laitteet tulevat näköjään samasta tehtaasta ja eroja löytyy siten palveluissa. Joissakin tyydytään näyttämään Google Streetview-kuvia ja Youtube-videoita mutta näihin voi hyvin tutustua Googlen Cardboardin avulla jolloin kustannukseksi jää 10€ plus se oma älypuhelin. Toisilla on sisältö jokaisessa laitteessa jolloin nettiä tai erillistä konetta ei tarvitse, mutta tällöin olet rajoitettu myyjän sisältöön mikä voi kuulostaa laajalta mutta nopeasti huomaa teennäisyyden-moni visualisointi on hyvin kaksiulotteinen, eli sitä kolmatta ei hyödynnetä millään tavalla. Jos kelkassa haluaa pysyä on paras tapa tällä hetkellä hankkia näitä vitosen pahvilaatikkoja ja jos mahdollista, tuottaa omaa aineistoa.